Tokyo Motor Show 2013 – høydepunkter

Tokyo er den japanske bilindustriens åndelig hjem. Tokyo Motor Show blir besøkt av flere hundretusener av mennesker hvert andre år. De fleste motorjournalister regner denne messen som en av de fem store, som inkluderer bilmessene i Detroit, Frankfurt, Genève og Paris. Sist gang Tokyo Motor Show ble arrangert var i 2013. I perioden 22. november og 1. desember ble bilmessen besøkt av hele 902.800 personer. Dagsrekorden ble satt på den andre dagen da hele 135.000 var innenfor portene. Showet ble altså en stor suksess, med det aller siste av konseptbiler og produksjonsmodeller fra alle av verdens største bilprodusenter.

Jaguar viste frem en ny modell

Dette var messen hvor flere bilprodusenter skulle avsløre nye modeller. Yamaha hadde en spennende konseptbil å vise frem i forma av en bybil kalt Yamaha Motiv. Denne bilen var designet i nært samarbeid med Gordon Murray, som vi kjenner fra Formel 1 sporten. En produsent det var store forventninger til var Jaguar, som skulle vise frem en helt ny F-type Coupe. Denne bilen fikk de fleste bilentusiasters hjerter til å banke ekstra fort. Rett og slett en engelsk sportsbil på sitt aller ypperste.

Subaru lanserte en ny Cross Sport konseptbil

Subaru viste også frem en helt ny urban SUV modell som de kalte for Cross Sport. Denne bilen appellerer til byfolk og urbane kjøpere. Det var flere japanske produsenter som hadde ulike konseptmodeller å vise frem og de som fikk størst oppmerksomhet var Daihatsus FC-Deck med sitt vakre design. Like mye oppmerksomhet fikk også Nissans Baldeglider, som var en el-sportsbil. Mitsubishis råeste modell denne gangen var en XR-PHEV konseptbil, en elektrisk SUV, som også fikk oppmerksomhet på grunn av et fantastisk moderne design. Denne modellen hadde et Range Rover Evoque-lignende design med elektrisk motor.Andre bilprodusenter som var representert i Tokyo var Honda som viste frem hele fire nye modeller. Lexus hadde også en ny RC Coupe modell. Stor oppmerksomhet fikk også BMW for sin splitter nye M4. En drøm av et kjøretøy.